A csatorna dugulás megelőzése

Előzze meg a szennyvízcsatorna hálózat dugulását. Előzze meg a jövőbeni eltömődéseket a csatornavezetékek tisztaságának fenntartásával. Ha csatornatisztításra van szüksége hívjon bennünket éjjel, nappal, SOS kiszállással.

A jövőbeli szennyvízcsatorna dugulások megelőzésének módjai.

Kerülje a női higiéniai termékek, arctisztító kendők, vastag papírtörlő vagy WC-papír öblítését, valamint a WC-be nem való egyéb tárgyak lehúzását.

Fontolja meg az idősebb fák eltávolítását otthona vagy a csatornahálózat közvetlen közeléből, hogy megakadályozza, hogy a fák gyökerei károsítsák a csatornavezetékeket. A fák gyökerei a fő csatornavezeték eltömődését is okozhatják azáltal, hogy beszivárognak a csatornavezetékekbe és elzárják a víz áramlását. A fák gyökerei a WC-papír és a szilárd hulladék felhalmozódását okozhatják, és dugulásokat okozhatnak.

Havonta használjon enzimes tisztítószereket. A csatornavezetékek eltömődésének elkerülése érdekében havonta egyszer tisztítsa meg őket enzimtisztítóval. Ezek nem tartalmaznak erős vegyszereket, és biztonságosak a környezet számára. Ennek ellenére ügyeljen arra, hogy a csatornavezetékeket rendszeresen ellenőriztesse egy profi vízvezeték-szerelővel.

dugulas-megelozes

Tartsa távol a növényeket a csatornavezetékektől. A növények gyökerei hatással lehetnek a csatornavezetékre, ezért ne ültessen fákat, virágokat vagy cserjéket. Ezek a növények megnehezítik a karbantartást, és károsíthatják a csöveket is.

Használja a szemeteskosarat. Az egyetlen dolog, amit le kell öblíteni a WC-n, az az emberből származó hulladék és a víz. A higiéniai termékek, például az egészségügyi betétek és tamponok súlyosan eltömíthetik a csatornavezetéket.

Cserélje ki a régi eternit csöveket.  Ha egy régebbi házban él ólom- vagy eternit csatornacsövekkel, fontolja meg ezek cseréjét. Megvédi Önt a csatorna eltömődésétől. A megfelelő vízvezeték-szerelő gyorsan kicserélheti a csatornacsöveket, és gondoskodhat a rendszer hosszútávú működéséről.

Tíz módszer a csatornavezeték duguláselhárítására

Ha a fő csatornavezeték eltömődött, a víz elkezd összefolyni a lába körül a zuhany alatt. Ha a fő csatornavezeték megsérül, költséges lesz a megoldás, mivel profi vízvezeték-szerelőt kell bevonni.

A professzionális vízvezeték-szerelő néhány olyan eszközhöz fér hozzá, amelyek biztonságosan eltávolíthatják a csatornadugulásokat anélkül, hogy károsítanák a fő csatornalefolyót és a csatornavezetéket. A mini kamera segít a vízvezeték-szerelőknek diagnosztizálni a problémát, míg a csőgörény (lefolyó kígyó), a nagy teljesítményű vízsugarak és a professzionális erősségű lefolyótisztítók segítenek a vízvezeték-szerelőknek a dugulás felszámolásában vagy feloldásában.

Bár lehet, hogy a boltban vásárolt vegyszeres lefolyótisztítókkal feloldhatja a kis dugulásokat, azt fogja tapasztalni, hogy a nagyobb dugulások egy professzionális vízvezetékszerelő figyelmét igénylik, aki minden csatornacsövet átvizsgál, hogy minden dugulást megszüntessen.

Általában három módszer létezik az eltömődött csatornavezeték eltömődésének megszüntetésére.

Használhatja a mechanikus lefolyótisztítási módszert, a hidraulikus lefolyótisztítási módszert vagy a kémiai lefolyótisztítási módszert. A csatornavezeték tisztításának célja a biológiailag le nem bomló törmelék, a lerakódott iszap vagy zsír eltávolítása a csatornacsőről. Tisztításra akkor van szükség, ha eltömődött a csatornacső vagy a karbantartás során. Ha segítségre van szüksége a lefolyótisztítási szolgáltatásokkal kapcsolatban, feltétlenül hívjon minket.

1, A hidraulikus csatornatisztítási módszerek közé tartozik a nagynyomású víz használata a dugulás lebontására és eltávolítására. A vízvezeték-szerelők speciális fúvókákat használnak a különböző típusú dugulásokhoz. Itt gyakorlatilag felhígítjuk a szennyeződést és nagynyomású vízzel bírjuk rá a távozásra.

2, A mechanikus csatornatisztítási módszerek magukban foglalják a spirálos technológiát, amelynél többfajta spirálfejet is használunk, és segítségével a szennyvízcsőben lévő szennyeződéseket tudjuk kiszedni a csőrendszerből. Sokszor nem lehet a szennyeződést tovább nyomni a szennyvízcsőben, mert csak még nagyobb dugulást hoznánk létre. Ilyenkor kiszedjük azt, ami a dugulást okozta.

3, A vegyi csatornatisztítási módszerek magukban foglalják a vegyszerek használatát a csövek dugulásának megszüntetésére. Használatuk azonban óvatosan történik, mivel a vegyszerek károsíthatják a növényeket, állatokat és a környező talajt. Az enzimeket és mikroorganizmusokat tartalmazó biológiai termékek egyes csatornarendszerek tisztítására is használhatók.

A fő dugulást saját maga is feloldhatja egy sor hagyományos módszerrel. Íme tíz egyszerű, de hatékony módszer a fő csatornavezeték duguláselhárítására.

Szódabikarbóna, ecet és víznyomás

Ha a fürdő lefolyója el van dugulva, a lefolyócsövet szódabikarbóna és ecet keverékével eltávolíthatja. Szüksége van még egy lefolyó pumpára és a csőspirálra a dugulás természetétől függően. Keverjük össze a szódabikarbónát és az ecetet 1:2 arányban, és adjuk hozzá a keveréket 60 liter vízhez. Használja a szennyvízpumpát, amikor a vizet a lefolyóba önti.

Maró hatású anyagok

Mivel a marószóda súlyos kémiai égési sérüléseket okozhat, először gumikesztyűt és védőszemüveget szerezzen be, majd öltözzön be védőruhába.  Adjunk hozzá 3 csésze marószódát 15 liter vízhez egy vödörben. A keverék pezsegni kezd, ha jól összekeverjük. Öntse a lefolyócsövekbe, és hagyja állni 30 percig. Tisztítsa meg a lefolyót forrásban lévő vízzel.

A cső tisztítása

A mosogató alatti hajlékony cső vagy szifon eltömődhet a szennyeződés és a zsír következtében. Ha meg akarja lazítani a csövet, tegyen egy vödröt a mosogató alá, hogy felfogja a kiömlő vizet. Lazítsa meg az anyákat egy villáskulccsal, és távolítsa el őket kézzel.

Ürítse ki az U alakú cső tartalmát a vödörbe. Egy régi fogkefével szedje ki a csőben maradt szennyeződést. Öblítse át a csövet forró vízzel, majd húzza meg ismét a rögzítő anyákat.

Csőgörény, spirál

A csőtisztító kígyó vagy csőgörény egy rugalmas és vékony csőspirál, amely eltávolítja az otthoni lefolyókból a dugulást okozó szennyeződést. Nyomja a spirál egyik végét az eltömődött lefolyóba, és forgassa el a fogantyút. Addig nyomja, amíg ellenállást nem érez. Ha visszahúzza, akkor elvileg kiszedi a törmeléket. Ha nem akkor hívjon bennünket!

A hajlított huzal

A lehető legjobban egyenesítsen ki a hagyományos huzal ruhaakasztót, és hozzon létre egy kampót az egyik végén. Tolja be ezt a végét a lefolyón, és kezdje el kihúzni azokat az elemeket, amelyek eltömődést okozhatnak. Így egyszerűen eltávolítható a lefolyóból a hosszú haj.

Legyen óvatos, és ne nyomja tovább a szennyeződést a lefolyóba. Miután mindent kiszedett, forró vízzel öblítse le az eldugult csatornavezetéket.

Ecet

Az ecet a savas szagmolekulák semlegesítésével szagtalanítja a lefolyóvezetéket. Általában 20%-os ecetet használunk tisztítási célra. A fürdőszoba is környezetbarát módon tisztítható ecetes vízzel. Az ecet eltávolítja a vékony rétegben lerakódott vízkövet és oldja a zsírt is. Mindig forróvízzel használja, forróvízzel öblítse le a zsíroldó hatás miatt.

A nedves és száraz porszívó

A nedves és száraz porszívó nagyszerű eszköz az eltömődött csatornavezetékben lévő cucc megmozgatásához. Egyszerűen a porszívó csövét illessze a szennyvízhálózati csőbe valamelyik becsatlakozásnál. Figyeljen rá, hogy ne okozzon problémát az erős szívó hatás, csak rövid ideig működtesse a nedves és száraz porszívót, majd ellenőrizze az eredményt, hogy sikerült-e a dugulást megszüntetni. Nedves üzemben a szennyvíz a porszívóba kerülhet. Utána mindig forróvízzel öblítsen.

Forró víz

Használjon forró vizet a szennyvízcsatorna átöblítéséhez. Időnként öntsön forró vizet a lefolyóba, és hagyja lassan átszivárogni. A forró víz eltávolítja a zsírt és a szennyeződést, amely más törmeléken tapad, és eltömődéseket okoz. Ne feledje, hogy a nagyon forró víz károsíthatja a porcelánt (elrepedhet) illetve a forró víz a műanyag csöveket is lágyíthatja.

Só és szódabikarbóna

Amikor a só és a szódabikarbóna összekeveredik, kémiai reakción mennek keresztül, amely feloldhatja a lefolyó elzáródását. Ha a sót szódabikarbónával 1:2 arányban összekeveri, az ideális tisztítószert hozza létre a lefolyó számára. Öntse a keveréket a lefolyóba, és hagyja állni néhány órát. Ezután öblítse le a szennyvízcsöveket forrásban lévő vízzel.

Mosogatószer

Az eltömődött lefolyó rémálom lehet, és tudnia kell, mit kell tennie, mielőtt vízvezeték-szerelőt hívna. Mosogatószer használható a mechanikus módszerekkel kombinálva a lefolyó dugulásának megszüntetésére. Öntsön egy negyed csésze mosogatószert a WC-csészébe, és adjon hozzá egy kevés forró vizet. A mosogatószer kenőanyagként működik, míg a felforralt víz feloldja a szennyeződéseket. Adjon hozzá még több forró vizet, és egy WC pumpa segítségével mozgassa meg a szennyeződést a lefolyócsőben. Ha sikerült a művelet akkor megszűnik a dugulás és akadálymentesen lefolyik a víz. Ha nem akkor hívjon bennünket!

Hívjon profi vízvezeték-szerelőt a szennyvízhálózat duguláselhárításához

Ha az otthoni gyógymódok nem működnek, akkor hívjon profi vízvezeték szerelőt, aki megfelelő felszereléssel el tudja végezni a duguláselhárítást. Egy profi duguláselhárítónak van Woma mosója, nagynyomású csatornamosó gépe a megfelelő csőspirállal, van ipari csőgörény amelyikkel biztosan meg tud szüntetni bármilyen dugulást gyorsan és egyszerűen.

Milyen információkra van szükségünk? Ha felhív bennünket ezekre a kérdésekre jó ha tudja a választ.

  • Hol található az ingatlan, ahol a dugulás történt?
  • Milyen az ingatlan szerkezete (családi ház, panel társasház stb.)
  • Hol, melyik helységben történt a dugulás?
  • Ha telefonál, ügyeletes munkatársunk elmondja a várható költségeket, és indulunk elhárítani a hibát.
  • Mik a tünetek? (visszafolyik a víz, csatorna szag van, visszabugyog a szennyvíz stb.)
  • Volt-e valamilyen előzménye a problémának? (beleesett-e valami a WC-be stb.)

Ha dugulás történ a szennyvízrendszerében hívjon bennünket!