Eldugult a wc?

Eldugult a wc? Nem segít a wc lefolyó tisztító? WC dugulás elhárítás. Hívjon bennünket Budapesten és azonnal indulunk. Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében SOS 0-24-óráig. Ha a WC folyamatosan eltömődik, ennek a problémának számos oka lehet. Amit leöblít, a lefolyócsövekkel kapcsolatos problémák és a vécével kapcsolatos problémák forrása. Most leírjuk a WC -k eldugulásának okait, és megosztjuk a megoldásokat, amelyek segítenek elkerülni ezt a problémát otthon.

wc-dugulaselharitas

Mi lehet az ok, ha a WC gyakran eldugul?

A gyakori WC dugulas annak a jele, hogy valami nincs rendben. A probléma jellemzően a vízvezetékhez, a WC vagy a kapcsolódó csatornarendszerhez köthető. A WC eltömődésének gyakori okai a következők:

  • Régebbi, alacsony áramlási sebességű WC -je van.
  • Azokat a dolgokat, amelyeket nem szabad a vécébe dobni beledobták és leöblítették.
  • Túl sok WC -papír használata.
  • A WC lefolyó eltömődött.
  • A WC szellőzőnyílása el van zárva.
  • A kivezető csatorna eldugult.

Vízvezeték szerelőink gyakran találkoznak a fenti jelenségekkel, és segítenek a lakossági illetve céges  ügyfeleknek is a fenti hibák elhárításában.

Régebbi, alacsony áramlási sebességű WC -je van.

Ha otthonában régi, alacsony áramlási sebességű vécéi vannak, akkor maga a berendezés lehet az oka annak, hogy a WC folyamatosan eltömődik. Néhány régebbi alacsony áramlású illemhely egyszerűen nem rendelkezik olyan nyomással, amely ahhoz szükséges, hogy az anyagot folyamatosan a csatornán és a lefolyón keresztül nyomják. A gyenge öblítési nyomás olyan lerakódást hagy maga után, amely állandó eltömődést eredményez.

Mit kell tenni:

A régebbi vécé cseréje biztos módja annak, hogy megszüntesse az öblítőnyomás hiánya által okozott állandó dugulásokat. Ez a probléma általában a kézi nyomós rendszereknél szokott előfordulni, ahol nem jön elég víz az öblítéshez, kis átmérőjű a vízcső. Ezt a problémát a WC tartály felszerelése megszünteti, illetve sterilebbé teszi a WC használatot. Ha azonban a csere nem választható megoldás, csökkentse a használt WC -papír és az átöblített anyagok mennyiségét, hogy elkerülje a WC -dugulást.

Öblíthető és nem öblíthető tárgyak

A WC az emberi hulladék és a WC -papír leeresztésére szolgál. Amikor a háztartások más típusú papírokat vagy higiéniai termékeket kezdenek leöblítéssel leküldeni, a WC folyamatosan eltömődik, mert nem arra való, hogy ezeket a dolgokat a wc-be engedje.

Ez a fajta állandó dugulás mindenféle háztartást érint. Sok embert félretájékoztattak arról, hogy mit lehet és mit nem szabad leengedni a vécén-az úgynevezett wc-be dobható törlőkendők a vízvezeték-szerelők egyik legnagyobb ismerőse! Vannak, akik megszokták, hogy az összes fürdőszobai hulladékot leöblítik a vécén, beleértve a tampont és a vattacsomókat, így a WC folyamatosan eltömődik. A nem öblíthető tárgyak gyakori dugulásveszélyt jelentenek azokban a háztartásokban, ahol kisgyermekek vannak, és kíváncsiak a vécére. Ezért minden kezük ügyébe került tárgyat megpróbálnak bedobni majd lehúzni a WC-n ez persze nem mindig sikerül..

Ha eldugult a WC használhatunk WC pumpát a folyadék megindítására. Ha ez nem használ, akkor a csőgörény lehet még megoldás, amely kézi és gépi változatban is megtalálható a boltokban. Ha ezzel sem meg a dolog akkor viszont mindenképpen hívjon bennünket.

Szánjon időt arra, hogy emlékeztesse családtagjait arra, hogy mi folyik le a WC -csatornában, és mit kell szemétbe dobni. Ha kisgyermekei vannak, tanítsa meg nekik, hogy a vécé nem játszóhely, és a játékaikat és egyéb dolgaikat soha ne tegyék a vécébe és ne öblítsék le.

Túlzott TP használat

Igen, a toalettpapírt úgy gyártják, hogy anélkül, hogy eltömődne, lefolyik a csatornába - ha megfelelő mennyiséget használ. Ha túl sok WC -papírt használ, nem oldódik fel megfelelően, ezért beragad a vécébe vagy a lefolyócsövekbe, és a WC folyamatosan eldugul.

Ezenkívül bizonyos típusú 2 rétegű WC-papírok nem mindig oldódnak jól, ami eltömődéshez vezet. Bár kényelmesebb a használata, több problémát okoz a háztartásban.

A legtöbb fogyasztó 8–9 lap WC -papírt használ törlő kendőként, bár valójában 3-4 lap is remekül tisztít!

Ösztönözze a családtagokat, hogy csökkentsék a WC -papír használatát, hogy megakadályozzák a WC -dugulást. Miközben a fiatal családtagokat tanítja a WC használatra, hasznos, ha a megfelelő hosszúságú WC -papírt a falra vagy a szekrényre jelöli az adagolóról, hogy segítsen nekik minden alkalommal a megfelelő mennyiséget használni.

A nagy dolog befejezése után a wc papír használata, illetve a zuhanyzós tisztálkodás is elősegíti azt, hogy kellemesebben érezzük magunkat és a WC se duguljon el.

Az ultra plusz toalettpapír használata helyett hajtsa össze a WC -papírlapokat kettőbe a kívánt vastagság eléréséhez. A WC -papírt mindig hajtsa be a használatra, mert így elkerülhető, hogy a túl sok papírtól duguljon el a WC.

A wcben a szagokat egy S alakú hurok zárja le, egyúttal ez az ív gondoskodik arról is, hogy ha valami oda nem illő tárgy esik a WC-be akkor azt ne tudjuk lehúzni. A műanyag WC illatosítókat általában olyan méretűre gyártják, hogy ne lehessen véletlenül lehúzni őket. Ezért ha ilyesmit veszünk észre a wc-ben akkor inkább vegyük ki belőle és ne húzzuk le.

Ha bármilyen problémája van a WC lehúzásával, eldugult, eltömődött a WC akkor hívjon bennünket és segítünk a dugulást megszüntetni.