Budapest duguláselhárítás SOS

Olcsó Duguláselhárítás Budapest kerületeiben azonnali indulással éjjel nappal 0-24-óráig SOS. Nem lehet lehúzni a WC-t mert eltömődött, és nem megy le a víz? Hívjon bennünket! Kiönt a padlólefolyóból a víz, eldugult a mosdó, mosogató? csatornaszag van a lakásban és nem tudják, hogy honnan jön? Hívjon bennünket. Bármilyen vízszerelési duguláselhárítási munkával kapcsolatban kereshetnek bennünket bármikor éjjel nappal non-stop.

Ha azt veszi észre, hogy ingatlanában a WC, a konyhai mosogató és a fürdőszobai mosdó, valamint a fürdőkád, vagy zuhanyzó gyakran nem ürülnek le szennyvízpumpa vagy vegyi lefolyótisztító használata nélkül, akkor előfordulhat, hogy eltömődött a fő szennyvízcsatorna. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a problémát – különösen akkor, ha a mosogató minden egyes öblítésekor vagy használatakor szennyvízpumpát vagy vegyi lefolyótisztítót kell használnia.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben: I. ker Krisztinaváros, Tabán II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.

Budapest duguláselhárítás SOS

Duguláselhárítás házilag

Sok esetben megkísérelhetjük a duguláselhárítást házilagos módszerekkel, de sajnos a legtöbb esetben minket hívnak a probléma megoldásához. Egy wc illatosító a legritkább esetben oldódik fel a szódabikarbónás ecettől, tehát a házilagos módszerek itt nagyjából ki is merültek. A vastag drót bedugása után (mert ki kell piszkálni valamivel hátha sikerül) lehet, hogy kiderül, már nem lehet visszahúzni a drótot sem, tehát a mechanikus módszerek sem használhatók erre. A WC-ben két íven kell keresztül tolni a drótot, erre egy merev huzal nem alkalmas. A barkácsboltban kapható kézi csőgörény rövid és gyenge. A porcelán pedig törékeny. Másik házilagos módszer a teljes WC csésze felbontása, és utána meg lehet próbálni a dugulást megkeresni, de nem lesz könnyű. Ugyanis a WC-k jelentős része alsó kifolyású, tehát felülről indul meg lefelé, és pár centi után jön egy könyök, amelyik elforgatja a folyás irányt vízszintesbe, majd megint egy könyök, és függőlegesen megy a csatornában, majd ismét vízszintesen a talajba a fő gyűjtőcsatornába. Nyilván a vízszintes ebben az esetben nem igaz, mert némi esést adni kell a rendszernek, hogy a megfelelő irányba folyjék az anyag, ne visszafelé. Szóval, ha valamelyik könyökben akadt el az idegen tárgy akkor is megfelelő eszköz kell hozzá, hogy kiszedjük. Ha már kimerültek e lehetőségek a WC dugulás elhárításban akkor hívjon bátran bennünket, megoldjuk a problémát gyorsan, olcsón, hatékonyan.

Szennyvízhálózat dugulás jelei

A szennyvíz egészségügyi kockázatot jelent, amelyet szakembernek kell kezelnie. A csatornavezeték eltömődött, ha kellemetlen szag jön a mosdóból, WC-ből, kádból vagy zuhanyzóból. Ez a kellemetlen szag a szennyvíz, amely az eltömődések következtében nem tud lefolyni a fő szennyvíz csatornába.

Az eltömődések a háztartási lefolyók működésének leállását okozhatják, mivel (családi házaknál) emésztőhöz, vagy a nagyobb településeken csatornarendszerhez csatlakoznak. A WC vízszintje ingadozik, ha a lefolyók nem működnek megfelelően. A csatlakoztatott lefolyók gurgulázhatnak, bugyborékoló hangot adnak, ha lehúzza a WC-t.

Ha egy lefolyóvezeték eltörik, a javítási költségek jelentősen megemelkedhetnek. Az ár még akkor is emelkedik, ha a szennyvíz fővezeték nehezen megközelíthető. Ha egy fa gyökerei eltömítik a csatornarendszert, vagy csak a felső betonréteg eltávolítása után lehet hozzáférni a szennyvízcső hálózathoz, akkor egy esetleges szennyvízcső törésnél jelentős költségei lehetnek a feltárásnak. A duguláselhárítást bontás nélkül akkor lehet kivitelezni, ha a szennyvízcső nincs eltörve és a nagynyomású Woma mosó segítségével a szennyvízcső hálózatot át lehet mosni.

Problémák amelyek felmerülhetnek a szennyvíz rendszerben:

Emelkedő és csökkenő vízszint a WC-ben

Valószínűleg problémái vannak a fő szennyvíz elvezetővel, ha a WC-ben lévő víz ok nélkül emelkedik és esik. Ellenőrizze, hogy nem befolyásolja-e a vízszintet a fürdőkád vagy a konyhai mosogató leeresztése. Ha ez megtörténik, meg kell vizsgáltatnia a szennyvíz lefolyót.

Lassú lefolyás

A csatorna dugulásának egyértelmű jele, ha észreveszi, hogy egyszerre több lefolyó sebessége lelassult. Ha gyanítja, hogy eltömődött a lefolyó, ellenőrizze az összes alacsonyan fekvő szerelvényt, szifont. Ezek közé tartozik a WC, a fürdőkád és a fürdőszobai mosdó, esetleg padló összefolyó. Ha a legtöbb lassú, vagy egyáltalán nem folyik le, akkor probléma van. Elvileg minden lefolyónak képesnek kell lennie a teljesen kinyitott csapból kiáramló víz elnyelésére. Az építésnél úgy szokták méretezni a vizes szerelvényeket, hogy azoknak teljesen kinyitott vízcsapok mellett sem szabadna kiönteni, úgy felgyűlnie a víznek, hogy kiömöljön. Ha nem tudja elnyelni a lefolyó megfelelő sebességgel a vizet akkor ez annak a jele, hogy hamarosan el fog dugulni.

Rossz szagok

Ha a fő szennyvízlefolyó csatorna és bekötő vezetékei eldugulnak, a szennyvíz visszakerülhet a mosdókba, WC-kbe és fürdőkádakba. Bár lehet, hogy nem látja azonnal a vizet az elzáródás kezdete után, rossz szagot fog érezni. Ez annak a jele, hogy a piszkos víz visszaszivárog a lefolyócsövekbe, vagy egyáltalán nem folyik le.

Furcsa zajok

A WC- je minden öblítés után gurgulázó hangot ad ki? Amikor leengedi a vizet a mosogatóban, vagy miután kikapcsolta a zuhanyozót, hall-e furcsa hangokat vagy más zajokat, amelyek a falakból vagy a padlón keresztül jönnek? Ha igen, akkor előfordulhat, hogy az egyik csatornacső eltömődött. A dugulás miatt ilyenkor a lefolyó víz vákuumot idéz elő a lefolyó csőben, és ezért a rendszer fentről szívja be a levegőt. Ilyenkor a szag is visszaáramlik a lefolyóból.

Víz folyik ki valamelyik lefolyón

A lefolyó nyíláson visszafolyó szennyvíz az egyértelmű dugulás jele. Ha azt veszi észre, hogy víz folyik ki belőle, akkor csatornadugulás van. Amellett, hogy egészségtelen, a víz nagyon kellemetlen szagot okozhat az ingatlanban.

Külső problémák

Vizsgálja meg otthona körül, hogy nincsenek-e víztócsák (különösen, ha egy ideje nem esett), rossz szagok, sárga és barna foltok a pázsiton, vagy nincsenek-e olyan fagyökerek, amelyek túl közel tűnnek otthonához. Ezek a problémák általában a fő csatornavezeték eldugulását jelzik.

A szennyvízvezetékek eltömődésének számos oka lehet. A duguláselhárítás saját kezűleg súlyosbíthatja a problémát, ezért mindig tanácsos profi vízvezeték-szerelővel beszélni. Egy profi vízszerelő mester megvizsgálja a rendszert, megtisztítja, és megmondja, mi okozta az eltömődést.

Íme néhány lehetséges oka a csatorna dugulásának.

Súlyos lefolyócső sérülés

Ha a csatornacső eltörik vagy megsérül, a szennyvíz nem folyik le megfelelően. A csatornacsövek megrepedhetnek, ha megnövekszik a föld feletti forgalom vagy nehéz építőipari berendezéseket használnak.

Megereszkedett csatornacsövek

A talajváltozások a csatornavezeték megereszkedését okozhatják. Amikor ez megtörténik, az elsüllyedt rész összegyűjti a papírt és a hulladékot, ami eltömődéshez vezet.

Gyökerek beszivárgása

Ha régebbi fő szennyvízvezetéke van, akkor az elfáradó tömítéseknél vízszivárgás kezdődhet. A növények gyökerei érzékelik a víz jelenlétét, és abba az irányba nőnek. Ahogy nőnek és a gyökerek nagyobbak lesznek, eltörhetik a csatornacsövet és dugulást okozhatnak. A növény gyökere képes behatolni a szennyvízcső belsejébe.

A szemét leöblítése a WC-ben

Számos olyan dolog van, amelyet nem tud lehúzni a WC-ben. Ha leöblíti az arctörlőt, a tojáshéjat, a kávézaccot, a tampont, betéteket a WC-n, az eltömíti a szennyvíz csatornavezetéket.

Milyen információkra van szükségünk a duguláselhárításhoz?

  • Hol található az ingatlan, ahol a dugulás történt?
  • Milyen az ingatlan szerkezete (családi ház, panel társasház stb.)
  • Ha felhív bennünket ezekre a kérdésekre jó ha tudja a választ
  • Mik a tünetek? (visszafolyik a víz, csatorna szag van, visszabugyog a szennyvíz stb.)
  • Volt-e valamilyen előzménye a problémának? (beleesett-e valami a WC-be stb.)
  • Hol, melyik helyiségben történt a dugulás?
  • Ha telefonál, ügyeletes munkatársunk elmondja a várható költségeket, és indulunk elhárítani a hibát.

 Hívjon bennünket ha segíthetünk a dugulás megszüntetésében!