Mosdó dugulás elhárítás

Hívjon ha eldugult a mosdó, és segítünk elhárítani a dugulást. Non-stop dugulás elhárító szolgáltatásainkat igénybe vehetik a nap 24-órájában Budapesten illetve vonzáskörzetében. A mosdó dugulás többnyire a szifonnál szokott megtörténni. Általában egy mosdóba a szappan, kézmosó oldat, borotva hab, szőr hajszál stb szokott belemenni. Ezek összetapadnak a szifonban és egy idő után akadályozzák a vizet a szabad lefolyásban. Mivel a mosdók jelentős része szifonnal van ellátva ezért a tisztításuk is meglehetősen egyszerű. Szét kell szedni a szifont és tisztítószeres vízben elmosni.

Kemény víz, lágy víz

Mivel Budapesten meglehetősen kemény a víz ezért célszerű a mosdó szifont ki is vízkőteleníteni, erre a legolcsóbb vízkőoldó is megfelel. 

mosdo-dugulas

A mosdó szifon általában fémből, vagy műanyagból készül. A fém tartósabb és valamivel szebb is, a műanyag viszont könnyen kezelhető, olcsó és ha tönkremegy akkor gyorsan és olcsón is cserélhető.

A szifon általában két részből áll. Az egyik része a mosdóból lefelé bevezeti a vizet egy függőleges hengeres tartályba. A másik része a hengeres tartály közepétől vezeti el a befolyt vizet a fali szennyvízcsőig, ahol befolyik a csőhálózatba. A hengeres tartályban mindig van valamennyi víz, ez csak több hét után szokott kiszáradni. Ez a vízréteg zárja el a visszaáramló szagokat is. A nehéz szennyeződés lerakódik a szifon aljára, de a víz szabadon el tud áramlani a kivezetés felé. Ebből következően néha nem árt kipucolni a szifont, általában középen lehet lecsavarozni és ki lehet egyszerűen önteni a szennyeződést a tartályból. Ha van hosszú hajú a családban, akkor szokott a szifonban hajszál is lenni, ezt is pucoljuk ki belőle. Ha több hosszú hajszál összetapad nagyon erősen vissza tudják tartani a szennyeződést és komoly dugó alakulhat ki az ilyen összeragadásból. 3-4 hajszál több kiló terhet elbír, tehát érdemes komolyan venni. Ha nem akarunk meglepetéseket akkor tehetünk a mosdó lefolyóba egy szűrőt amelyik megakadályozza, hogy a szennyeződés eljusson a szifonig.

Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ezt a szűrőt is a mosdóban szokták kitisztítani, tehát akkor ugyanott vagyunk… Gyakori tapasztalat, hogy a szifont kipucolják, és utána felhívnak, hogy hiába tisztították ki a szifont, nem megy le a víz továbbra sem. A gyakorlottabbak ilyenkor kicsavarozzák a mosdó lefolyóka közepén lévő csavart, és így a teljes szifont meg tudjuk mozgatni (elvileg). Ha kihúzzuk a szifon falba menő csövét, ott még érdekes dolgokat tapasztalhatunk. Általában a falba menő csatorna szakasz hideg, és ezért a szifont elhagyó vízben lévő szennyezőanyagok kicsapódnak a csatorna hideg falán. Ha tehát kihúzzuk a falban lévő becsatlakozást is, akkor látni fogjuk, hogy a falban eltűnő csatorna vezetéken belülről iszapos lerakódás van. Ezt a fajta lerakódást csak erős vízsugárral lehet lemosni, ugyanis a lerakódás alatt vízkő van, és erősen kapaszkodnak egymásba. A hegyes drótos kapirgálás azért nem javasolt, mert a csőhálózat illesztései gumi tömítő karikákkal vannak megoldva. Ha drótot dugunk be akkor véletlenül kilyukaszthatunk egy ilyen tömítést. A vízsugaras csőátmosás azért is ajánlott, mert az esetleg több éve lerakódó massza erősen fertőző lehet.

Padlóösszefolyó

Gyakori probléma még a mosdóban a padló összefolyó. Ha a padló összefolyóba van bekötve a zuhanytálca is, akkor ha nem használják a zuhanyt, a padlóösszefolyó kiszáradhat. A csatornahálózatból jövő szagokat az összefolyóban lévő víz zárja le. Ez úgy működik, hogy felülről az egyik felén bele csorog a víz, a másik felén pedig belül, a peremen csorog ki. Olyan mint egy fekvő S betű, és az S szárai között áll benne a víz tehát a padlóösszefolyóban elvileg mindig van víz. Néha ezt is ki kell takarítani, mert ha jövünk, megyünk behordjuk a szennyeződést és ezek belekerülnek az összefolyóba. Egy idő után már nem tud akadálytalanul átfolyni a víz és megjelenik a szag is. A tisztítás történhet esetleg a zuhanycsővel is, nagy vízsugárral próbáljuk meg átmosni az összefolyót. Hogy a fedett részéhez is hozzá férjünk ezért azon szokott lenni egy tisztító csavar, kiszedjük, és láthatjuk a csatorna belsejét, illetve észlelhetjük ha az el van dugulva.

Duguláselhárítás Pest megye területén:

Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Visegrád, Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye.

Hívás esetén azonnali indulással duguláselhárítás Budapest I. ker Krisztinaváros, Tabán II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.

Érdemes duguláselhárító cégünket választania!

 • Gyors és pontos munkavégzés, gyorsan a helyszínre érünk.
 • Korszerű mindennel felszerelt szervizautóval rendelkezünk.
 • Becsületes szorgalmas munkatársakkal dolgozunk, akik mindenre megtalálják a megfelelő megoldást.
 • Gyakorlottak vagyunk, több évtizedes csatornatisztítási duguláselhárítási és vízszerelő tapasztalattal.
 • Kedvező, korrekt árakon dolgozunk.

Az összefolyó ebből a szempontból praktikus, ha a fő csatornát kell kitisztítani, könnyen hozzáférhetünk.

Milyen információkra van szükségünk?

 • Hol, melyik helységben történt a dugulás?
 • Ha telefonál, ügyeletes munkatársunk elmondja a várható költségeket, és indulunk elhárítani a hibát.
 • Ha felhív bennünket ezekre a kérdésekre jó ha tudja a választ
 • Mik a tünetek? (visszafolyik a víz, csatorna szag van, visszabugyog a szennyvíz stb.)
 • Volt-e valamilyen előzménye a problémának? (beleesett-e valami a WC-be stb.)
 • Hol található az ingatlan, ahol a dugulás történt?
 • Milyen az ingatlan szerkezete (családi ház, panel társasház stb.)

Hívjon bennünket ha segíthetünk!