Konyha duguláselhárítás

Duguláselhárítás a konyhában SOS Budapesten éjjel-nappal 0-24. Olcsó minőségi gyorsszolgálat, kiváló vízszerelő szakemberek mennek a helyszínre. Teljesen felszerelt szervizautó, nagynyomású mosó, csatorna kamera, csatorna fertőtlenítő gép, csőgörény, spirálos dugulás elhárítás.

A konyhában többféle vizes gép lehet amelyik a vízhálózatra csatlakozik. Elsőként talán a mosogató a legfontosabb, hiszen nagyon sok zsírt, olajat mosogatószert stb. használunk a konyhában, és lemosva az edényekről, és kiöntve ezek bekerülnek a csőhálózatba.

dugulaselharitas-konyha

Főleg télen muszáj a szifonokat kitekergetni és forró vízzel átmosni.

Duguláselhárítás, Woma mosás, csatornatisztítás pest megyében azonnali indulással:

Visegrád, Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor.

A hideg időben a zsírok és olajok a hideg felületeken nagyon gyorsan kicsapódnak, és leragadnak.

Minél hidegebb egy felület, annál jobban ráragad a zsíros szennyeződés. Utána ebben a zsíros rétegben már szinte bármi bele tud ragadni. A megoldás a gyakori forró vizes zsíroldós átöblítés, illetve a gyakori szifon tisztítás.

A darálós mosogatók tisztítása egy külön szakkönyvet igényelne, bár ez nálunk annyira nem terjedt el, de például Amerikában minden második háztartásban darálós mosogató van. A mosogatók ellensége a sütőzsír beöntés, a fáradt olaj beöntés, illetve a tészták, liszt, zsemlemorzsa szokott még problémákat okozni. Ha tudjuk, hogy ilyesmi kerülhet a mosogatóba, akkor vásárolhatunk néhány forintért olyan kis műanyag szűrőt amelyik illeszkedik a lefolyó nyílásba, és megakadályozza, hogy a szilárd ételmaradékok belemenjenek a csatornába.

A mosogatógépek nagy részében van kiszedhető szűrő amelyet ha kiszerelünk, akkor ki is tudjuk takarítani belőle az ételmaradékokat, így a csőhálózat nem fog eldugulni. A mosogatógépet is ki szokták takarítani, ilyenkor nem kell bele edényt tenni, hanem mosogatógép tisztító tablettát teszünk bele és elindítjuk a tisztító programot. Ez eltávolítja a vízkövet a gépből illetve az egyéb lerakódásokat. A rendszeres tisztítással, karbantartással nem csak a csatorna hálózatot védjük, hanem a gép élettartamár is növeljük.

Mitől jön be a rossz csatorna szag a lakásba?

Ha visszajön a szag a csatornából, az a bűzzárás hiánya szokott lenni. A bűzt általában a szifonokban illetve a csőrendszerben kialakított ívekben megálló kis vízoszlop zárja le. A vízréteg megakadályozza, hogy a csőrendszerből visszaáramoljon a szag a lakásba. Ha mégis szagot érzünk az vagy a vízréteg kiszáradása lehet (mondjuk nyaralókban több hét után nyáron hamar kiszáradnak a szifonok) vagy dugulás van valahol, és bugyborékoló hanggal közlekedik a levegő a csövekben. Régi házakban elő szokott fordulni, hogy viharos szélnél is visszajön a szag, mert nincs bűzelzárás, és például a ház ereszcsatornája bele van kötve a szennyvíz hálózatba. ilyenkor a szélnyomás átlökheti a szifonban lévő vizet és ilyenkor a bűz is visszaáramlik.

A pumpa használata

A WC pumpát természetesen nem csak a WC-ben lehet használni hanem bárhol. Illetve amit a WC-ben használtuk azt már ne használjuk máshol a fertőzésveszély miatt (a Coli baktérium a székletből erősen fertőz) hanem vásároljunk a konyhába is egy steril originál pumpát. Ha valahol eldugul a konyhai lefolyó, akkor a megoldás a következő. Elsőként zárjuk le egy rongydarabbal a túlfolyók nyílásait. Tegyük be a lefolyókba a dugókat. Ha nem lehet erősen belenyomni akkor tegyünk rá valami nehezet. Eresszünk mindkét (ha kéttálcás a mosogató) tálcába jó meleg mosószeres vizet. Majd az egyik dugót húzzuk ki. Ha nem indul meg a víz, akkor jöhet a pumpálás. Azért zártunk le minden nyílást, hogy a pumpa a dugulást mozgassa meg. Ha megindul a dugulás, és elkezd lefolyni a víz akkor örülünk, és kihúzhatjuk a másik dugót is. Elvileg ezzel a módszerrel a mosogató dugulás jelentős részét sikerül elhárítani. Persze ha nem sikerül, akkor hívjon bennünket a fenti telefonszámon!

Érdemes duguláselhárító cégünket választania!

  • Gyors és pontos munkavégzés, gyorsan a helyszínre érünk.
  • Korszerű mindennel felszerelt szervizautóval rendelkezünk.
  • Becsületes szorgalmas munkatársakkal dolgozunk, akik mindenre megtalálják a megfelelő megoldást.
  • Gyakorlottak vagyunk, több évtizedes csatornatisztítási duguláselhárítási és vízszerelő tapasztalattal.
  • Kedvező, korrekt árakon dolgozunk.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben azonnal! Hívás esetén SOS indulással Budapest I. ker Krisztinaváros, Tabán, Víziváros, lefolyó tisztítás II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, WC duguláselhárítás III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, Padló összefolyó tisztítás IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, zuhanyzó lefolyó tisztítás VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, szifon tisztítás VIII. ker Józsefváros, kamerás csatorna vizsgálat IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, mosogató szifon csere XII. ker Hegyvidék, csatorna mosás XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, lefolyó tisztítás XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, Cinkota, nagynyomású csatorna mosás XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, tisztítás Csőgörénnyel XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, csatornahálózat tisztítás XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.