Szennyvíz duguláselhárítás

Szennyvízhálózat duguláselhárítás országosan 0-24 SOS. A fagyökerek, az élelmiszer-hulladék és a papírfélék a csatorna dugulásának három leggyakoribb oka. Mit tehetünk a szennyvíz dugulás elkerülése érdekében? A szennyvízcsatorna problémák sokkal komolyabbak lehetnek, mint egy bedugult mosogató. A legrosszabb esetben az ingatlan teljes csatornarendszere eldugulhat, ami gyakran egy profi vízvezeték-szerelő szolgáltatását igényli. Ha teljesen eltömődött az ingatlan szennyvízhálózata, akkor azon már csak a nagynyomású mosás, a Woma mosó segíthet. Szerencsére, sok mindent meg lehet tenni az otthoni szennyvízcsövek karbantartása és a csatornarendszer eltömődésének elkerülése érdekében.

szennyviz-dugulaselharitas

Havonta használjon enzimes tisztítószereket a lefolyóba. Valójában ez a legegyszerűbb dolog, amit megtehet, hogy tisztán tartsa a lefolyókat. Enzimes tisztítószert használjon a vegyi alapú tisztítószerrel szemben. Az enzimes tisztítószerek jobbak a szennyvízhálózat, az egészség és a környezet szempontjából, mint a kereskedelmi tisztítószerekben gyakran használt koncentrált durván környezetkárosító vegyszerek.

Ne öntsön mindent a lefolyóba!

Komposztálja és gyűjtse össze. Lehet, hogy kényelmes és könnyű az élelmiszert a szemétgyűjtőbe dobni, és a csatornahálózatba juttatni, de ez eltömítheti a lefolyókat, ami további okozhat a csőhálózatban. Itt van egy jobb megoldás. Gyűjtse össze az ételmaradékot és a hulladékot egy komposzthalomba. Ne tegyen húst vagy más zsíros ételeket, olajat ebbe a tartályba, mert túl sokáig tart, amíg lebomlik a komposztládában. Ezenkívül ahelyett, hogy a zsírt, olajat a lefolyóba ürítené, tartson kéznél egy edényt vagy kannát a zsír és olaj összegyűjtéséhez, és adja le mert ez veszélyes hulladék. Hazánkban a hulladékgyűjtő udvarokban ingyenesen leadható az ilyen jellegű hulladék.

Tartsa távol a fákat, bokrokat és más növényeket a csatornahálózattól. A csatornaeltömődés gyakori oka a csatornavezetékhez túl közel ültetett fákból ered. Ezeknek a fáknak a közelsége nemcsak megnehezíti a karbantartást, hanem a gyökerek a csövekbe is belenőhetnek, eltömítve azokat, és akár tönkre is tehetik a csöveket, ha a problémát nem szüntetik meg. A szennyvízcsövek illesztéseinél előfordulhat minimális izzadás, amely a hőmérsékletkülönbség miatt adódhat. Ha a fa gyökérzete megérzi a nedvességet, elkezd a csövek mentén terjeszkedni, és az illesztéseknél, gumiperemeknél behatol a vízcsőbe (vízért). Mivel a gyökér folyamatosan növekszik egy idő után szétrepeszti a szennyvízcsövet, ami jellemzően műanyag. Ezért jobb a növényeket távol tartani a szennyvízcsövektől.

gyokerbenoves

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyeznünk, hogy ne tegyünk a lefolyóba semmit, ami dugulást okozhat. Mindenáron kerüljük az alábbi dolgok lefolyóba, WC-be dobását:

 • Tampon,
 • Applikátor,
 • Csomagolóanyagok,
 • Óvszer,
 • Borotvapengék,
 • Kötszerek és tapaszok,
 • Zsírok, olajok és zsíros kozmetikumok,
 • Nedves törlőkendők,
 • Pelenkák és betétek,
 • Egészségügyi termékek,
 • Fogselyem,
 • Tojáshéj.
 • Gyógyszerek és fecskendők,
 • Fülpiszkáló,

Kerülje az öblítési törlőkendők (függetlenül attól, hogy mi van a csomagoláson) és más higiéniai termékek lehúzását a WC-n. Ne feledje, hogy az olyan tárgyak, mint a fogselyem, papírtörlő, vattakorongok, kötszerek, gumik, valamint a női termékekből készült egészségügyi betétek és egyéb higiéniai termékek eltömíthetik a csöveket, és súlyosabb szennyvízhálózati problémákat okozhatnak.

Tartsa tisztán a lefolyókat

Célszerű a lefolyóba helyezhető szűrőket használni, ezzel megakadályozhatjuk, hogy idegen anyag kerüljön a csatornarendszerbe. Ha a vízelvezető rendszerről van szó, jobb a megelőzés, mint a gyógyítás – ezért ne várja meg, hogy a szennyvízcsövek elduguljanak.

Ha nem sikerülnek a házi módszerek a szennyvízhálózat duguláselhárítása, akkor hívjon bennünket. Udvarias tapasztalt vízvezeték szerelőink gyorsan és hatékonyan megoldják a felmerült problémákat és

Lefolyó duguláselhárítás

Érdemes duguláselhárító cégünket választania!

 • Gyakorlottak vagyunk, több évtizedes csatornatisztítás duguláselhárítás és vízszerelő tapasztalattal.
 • Kedvező, korrekt árakon dolgozunk.
 • Gyors és pontos munkavégzés, gyorsan a helyszínre érünk.
 • Korszerű mindennel felszerelt szervizautóval rendelkezünk.
 • Modern és hatékony gépekkel tisztítjuk a csatornahálózatot.
 • Becsületes szorgalmas munkatársakkal dolgozunk,
 • Mindenre megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Non-stop duguláselhárítás

Bármikor kialakulhat dugulás a szennyvízhálózatban ezért éjjel nappal hívhat bennünket 0-24-óráig számíthat ránk. Ügyeletes munkatársunk huszonnégy órában fogadja hívását és szükség esetén azonnal indulunk segíteni. Annyi a teendő, hogy hívja a fent látható telefonszámot és diktálja be a telefonba, hogy mi történt, hol van a dugulás helye, hol található az ingatlan, ahol a dugulás van. Vízszerelő munkatársunk ad egy hozzávetőleges árajánlatot és ennek elfogadása esetén azonnal indulunk.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben azonnal! Hívás esetén azonnali indulással Budapest I. ker Krisztinaváros, Tabán, Víziváros, lefolyó tisztítás II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, WC duguláselhárítás III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, Padló összefolyó tisztítás IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, zuhanyzó lefolyó tisztítás VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, szifon tisztítás VIII. ker Józsefváros, kamerás csatorna vizsgálat IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, mosogató szifon csere XII. ker Hegyvidék, csatorna mosás XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, lefolyó tisztítás XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, Cinkota, nagynyomású csatorna mosás XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, tisztítás Csőgörénnyel XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, csatornahálózat tisztítás XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.

Duguláselhárítás, Woma mosás, csatornatisztítás pest megyében azonnali indulással:

Visegrád, Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor.

Mennyibe kerül a duguláselhárítás

Mivel előre nem látható, hogy egy duguláselhárítás mennyibe fog kerülni, ezért vízszerelőnk ad egy nagyjából becsült árajánlatot. A helyszínen a körülmények és a dugulás nagysága és elhelyezkedése fogja meghatározni, hogy mennyi idő alatt lehet a szennyvízlefolyót helyre állítani. Például egy gyökér benövés esetén több óra is lehet, mire sikerül eltávolítani a gyökeret, de súlyosabb esetben, ha eltörte a szennyvízcsövet akkor akár napok is lehet, mire kiszabadítjuk a csövet, eltávolítjuk a gyökereket és kicseréljük a sérült, törött csőszakaszt. A helyszínen a probléma pontos ismerete alapján tudjuk megmondani, hogy a munka mennyi ideig fog tartani és mennyibe kerül.