Lefolyó duguláselhárítás házilag

Olcsó duguláselhárítás Budapest és pest megye területén Non Stop 0-24. Azonnali kiszállás, Woma mosás, magasnyomású csatorna mosó. Hívhat éjjel, nappal, hétvégén is. Mindig a legváratlanabb esetben dugul el a lefolyó. Kényelmetlen, csúnya és egészségtelen. Az eltömődés súlyosságától függően előfordulhat, hogy vízvezeték-szerelőt kell hívnia. Mielőtt azonban erre a lépésre szánná el magát, néhány tanács egy vízvezeték-szerelőtől, hogy tudja egyedül, házilagos módszerekkel megszüntetni a dugulást.

mosogato-dugulaselharitas

Lefolyó duguláselhárítás házilag: több megoldás lehetséges, néhányat bemutatunk:

Forró víz

A forró víz a legegyszerűbb módja a mosogató duguláselhárításának. Arra azonban figyeljünk, hogy ez a módszer bizonyos kockázatokkal jár. Ha a mosogató csöveinek az anyaga (PVC) nem bírja el a forrásban lévő víz hőfokát akkor megolvadhat vagy deformálódhat a lefolyócső, ami szivárgást okozhat. Ez csak akkor jelent problémát, ha PVC vagy műanyag csövek vannak a szennyvízhálózatban.

A polivinil-klorid (PVC) ellenáll a nedvességnek, savaknak, lúgoknak, sóoldatoknak, benzineknek, kerozinoknak, zsíroknak és alkoholoknak. Nem ég könnyen, de alacsony a fagyállósága (-15 ° C). Hőállóság: + 65 ° C Maximális folyamatos üzemi hőmérséklet: 60 ° C Merev marad 75-80 ° C -ig. (hőálló, 105 ° C-ig terjedő hőmérsékleten), az olvadáspont 150-220 ° C. 110-120 ° C feletti hőmérsékleten hajlamos bomlani a hidrogén-klorid HCl felszabadulása mellett, tehát ilyen hőfoknál már megpuhul és alakot változtat. Ezért nem ajánlott forró vizet önteni a lefolyóba, mert szétmállhat a műanyag PVC szifon és csövek. Ha felforrt a víz, akkor hűtsük vissza 80-90 ° C-ig. Ezután jól használható a forró víz csőtisztitásra.

 1. Tegyen 80-90 °C hőmérsékletű vizet egy fazékba vagy edénybe
 2. Lassan öntse le a vizet a lefolyóba.
 3. Várjon néhány másodpercet az öntések között. Hagyja, hogy a forrásban lévő víz feloldja a szappan, mosószer lerakódát, és feloldja a szennyeződéseket, fellazítsa a szilárd anyagokat stb.
 4. Szükség szerint ismételje meg.

Kémiai lefolyó tisztítás

A kémiai lefolyótisztító még a legmakacsabb zsíros dugulást is hatékonyan megszünteti, és felveszi a harcot a szennyeződés okozta kellemetlen szagok ellen. Közvetlenül a dugulásnál fejti ki hatását, így már 5 perc elteltével látható a hatása. Minden lefolyócső esetében biztonságosan alkalmazható. A kémiai hatás miatt különböző klórgázok, illetve savas gázok keletkezhetnek, ezért ezt ne lélegezzük be a módszer zárt térben nem alkalmazható, nyissunk ablakot, csináljunk huzatot. A kémiai lefolyó tisztítók általában valamilyen kristályos anyag vagy sűrű folyadék amely a vízzel érintkezve „indul be” ekkor heves kémiai reakció keretében intenzíven leoldja a zsírt és szennyeződéseket a cső faláról. Tehát forró, azaz inkább nagyon meleg víz kell a hatás eléréséhez.

 1. Öntsön egy fazék forró vizet a lefolyóba.
 2. Öntse a kémiai lefolyó tisztítót a szennyvízcsatornába (lefolyóba) a használati utasításon szereplő módon és várja meg a hatóidőt. Nem szabad egyből bemosni az anyagot a lefolyóba forró vízzel, mert nem lesz elég ideje az anyagnak kifejteni a hatását. Ha kristályos anyagot önt a lefolyóba, akkor kb: 2dl melegvizet is célszerű utána önteni, hogy a folyamat beinduljon.
 3. Öntsön egy fazék forró vizet a lefolyóba.
 4. Szükség szerint ismételje meg.

Lefolyó pumpa

A lefolyó pumpa nem csak a WC duguláselhárítására használhatók, hanem a mosdókagyló eltömődésének feloldására is. Célszerűen ne a WC-ben használt pumpát használjuk a mosogatónál is, hanem ajánlott külön venni egyet a konyhába. A Coli baktérium a WC -nél használt tárgyakon megtalálható, tehát ezeket a tisztító eszközöket a fertőzés miatt ne használjuk máshol.

 1. A mosogató vagy mosdó túlfolyó nyílását tömjük be egy vizes ronggyal. Erre azért van szükség, mert ha fals levegőt szív a pumpálásnál akkor nem fogjuk tudni megmozdítani a dugulást a pumpa által kifejtett vákummal sem. Ha a mosogatógép a mosogató szennyvízcsövénél csatlakozik a konyhai mosogatóhoz, akkor azt le kell zárni, különben szennyvíz kerülhet a mosogatógépbe.
 2. Töltse meg a mosogatót néhány centiméter vízzel. Ez lehetővé teszi, hogy a lefolyó pumpa körül ne szívjon fals levegőt.
 3. Folyamatosan nyomja le a pumpát, és emelje fel egyből. Éreznie kell a nyomás kialakulását, amely elkezdi mozgatni a zsírdugót. Ha megmozdul a dugulást okozó csomó akkor bugyborékoló hangokat hallhat, illetve megindulhat a víz a lefolyón.
 4. Öblítse át a lefolyót. Néhány percig engedje a forró vizet a lefolyóba, hogy ellenőrizze, hogy a víz szabadon folyik-e le, és az eltömődés feloldódott-e.

A dugulás annak a jele, hogy a szennyvízcső belső részén már lerakódások vannak és ideje ezeket karbantartás jelleggel átmosatni.

A nagynyomású csatorna mosó berendezés, vagy Woma mosó abból a célból lett kifejlesztve, hogy a szennyvízcsövek belső faláról mintegy leborotválja a szennyeződést, és azt felhígítva kijuttatja a szennyvíz hálózatba. Az ingatlan csatornahálózatának a nagynyomású mosóval való átmosása olyan mint egy felújítás, csak jóval olcsóbb. Újra nagy sebességgel fog lefolyni a víz és eltűnik a csatornaszag, nem bugyborékol a szennyvíz.

Duguláselhárítás Pest megye területén:

Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Visegrád, Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye.

Hívás esetén duguláselhárítás azonnali indulással Budapest I. ker Krisztinaváros, Tabán II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.

A dugulásokat és szennyvízcsatorna problémákat tapasztal, akkor hívjon bennünket a fenti telefonszámon, hogy segíthessünk a dugulás elhárításban.