WC duguláselhárítás házilag

WC duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében olcsón, 0-24 óráig, azonnal indulunk. SOS dugulás elhárítás, ügyfélszolgálat éjjel, nappal. Ha eldugult vécével van dolga, az első gondolata lehet, hogy megragadja a legközelebbi wc pumpát és vadul pumpálni kezdi az eldugult nyílást. Természetesen ilyenkor félre kell ugrani a kifröccsenő trutymó útjából és az egész művelet nem túl steril.. Van más módszer is a dugulás elhárításra (például hívjon bennünket) például vegyen egy kis mosogatószert, forró vizet és egy megbízható vödröt, és hagyja, hogy a kémia dolgozzon.

WC duguláselhárítás Budapesten

Nem én találtam ki ezt a módszert a WC dugattyú nélküli duguláselhárítására – hasonló változatokat találhat a vízvezeték-szerelési és barkácsolási weboldalakon is –, de valószínűleg az összes módszer közül a leghatékonyabb. Még akkor is kipróbálhatja, ha van wc pumpája, hogy elkerülje a csepegést, a kifröccsenést és az általános egészségtelen rendetlenséget, amely a vécé dugulásainak feloldásához járó nyers erővel jár.

A helyzet a következő. Vagy régóta rakódik le a wc szennyvízcsövének oldalára a matéria, és egyre nehezebben megy le a wc-ből ami bele kerül, vagy valami beleesett a wc-be és az okozott átmeneti dugulást.

Ha az első verzió az igaz akkor, ha a wc szennyvízcsövét rendesen kitakarítjuk, akkor ismét normális ütemben fog lefolyni a wc-be a tartalom. Ez az ideális állapot. Ezt forró vízzel és mosogatószerrel, illetve zsíroldóval tudjuk a legkönnyebben elérni.

Mosogatószer a vécécsészében

A legtöbb eltömődött vécé szappannal, forró vízzel és idővel kitakarítható. Ennek a trükknek a végrehajtásához három kellékre lesz szüksége, amelyek szinte minden fürdőszobában megtalálhatók: szappanra, forró vízre és egy edényre, amelyől a vizet a WC-csészébe tölti. Mosogatószappan, forró fürdővíz és egy 10 literes vödör működik a legjobban.

Először melegítse fel a vizet vagy lábosban, vagy engedje ki a csapon, amennyire csak lehet. Ne essen túlzásokba, nem kell vizet forralnia. Ilyen hőmérsékleten megrepedhet a porcelán, vagy ami még rosszabb, szétpattanhat. Csak hagyja, hogy a csapvíz olyan forró legyen, amennyire csak lehet, általában az 50-60 fokos forró víz elegendő.

Amíg a meleg vízre vár, eltakaríthat mindent a wc környékéről, sőt ilyenkor egy gyorstakarítás is éppen időszerű.

Tegye a forró vízbe a folyékony szappant vagy a mosogatószert, zsíroldó legyen ez a lényeg.

A cél az, hogy a vécécsészében lévő folyadék a lehető legforróbb és szappanosabb legyen, a lehető leggyorsabban, anélkül, hogy túlcsordulna, vagy kifolyna. Ha már másodszor is megpróbálta leöblíteni a dugulást, és a vécécsésze még mindig tele van, akkor lehet, hogy beleesett valami a wc-be ami nem engedi a vizet szabadon lefolyni. Ilyesmi lehet: valami beleesett a zsebünkből, valaki túl sok wc papírt próbált egyszerre lehúzni, esetleg az illatosító műanyag doboza esett a wc-be.

A szappanos forró víznek elvileg azonnali hatása van. Ha csak egy szimpla dugulás az ok, akkor azonnal megindul a víz és általában utána már nem lesz akadály a lefolyó víz útjában.

Télen ha hideg van, akkor a wc-be kerülő zsíros dolgok is könnyebben lecsapódnak a szennyvízcső falán, úgymond „kidermednek” és ebbe a masszába aztán könnyen beleragad más szennyező anyag is. A cél a forró vízzel, hogy ezt a ledermedt anyagot folyóssá tudjuk tenni, és a szappan vagy mosogatószer segítségével megakadályozzuk az újra letapadást. A WC-be öntött nagy sebességű forró víz hatékony szer a wc dugulás megszüntetésére, és nagy segítség, mielőtt duguláselhárító szakembert hívna.

Hasznos tanácsok ha eldugul a wc

Ha hajlamos a szennyvízcső a dugulásra, esetleg gyakran nehezen megy le a víz a csatorna hálózatban akkor megoldás lehet egy szennyvízcső teljes átmosás, amelyet nagynyomású géppel, csőkígyóval szoktunk elvégezni.

A Woma mosás, vagy nagynyomású mosó segítségével fellazítjuk a csövek falán lerakódott szennyeződést, miközben a csőből nagy nyomással le is mossuk a lerakódást. Ezáltal nem ragad újra össze a feloldott szennyeződés, és nem lesz belőle ismét dugó pár méter múlva, hanem megtisztul a szennyvízhálózat műanyag cső fala. Ezáltal könnyebben folyik le a víz, eltűnik a rossz szennyvízszag, és nehezebben lesz újra dugulás, mert nem tud a csövek tiszta, csúszós falán a szennyeződés megtapadni.

Főleg kertes házaknál lehetnek ilyen problémák, továbbá egyéb nem látható események, eltörik a szennyvízcső, belenő valamelyik bokornak a gyökere, és ez okoz dugulást. Sokszor valamilyen kerti munka után tapasztalnak dugulást, és nem is jut eszébe az embernek, hogy kapcsolatot keressen a kerti munka és a dugulás között. Pedig, ha rossz helyre fúrunk le egy földelő kábelt, vagy terasz tartó elemet akkor könnyen átfúrhatjuk a szennyvízcsövet, az pedig utána problémát fog okozni.

A fagyhatár 80cm-nél van, ezért a szennyvíz csöveket célszerű 100cm alá telepíteni, enyhe lejtéssel, hogy az áramló meleg víz adjon egy folyamatos tisztítást a csöveknek.

A meredek szögben kanyargó, nagy esésű csőhálózatban gyorsabban és gyakrabban alakulnak ki dugulások, ezért ilyen helyekre gyakrabban megyünk. Ezért építkezésnél célszerű erre is figyelni.

Érdemes duguláselhárító cégünket választania!

 • Gyors és pontos munkavégzés, gyorsan a helyszínre érünk.
 • Korszerű mindennel felszerelt szervizautóval rendelkezünk.
 • Becsületes szorgalmas munkatársakkal dolgozunk, akik mindenre megtalálják a megfelelő megoldást.
 • Gyakorlottak vagyunk, több évtizedes csatornatisztítási duguláselhárítási és vízszerelő tapasztalattal.
 • Kedvező, korrekt árakon dolgozunk.

Tartsa tisztán a lefolyókat és a WC-t

Ha a vízelvezető rendszerről van szó, jobb a megelőzés, mint a gyógyítás – ezért ne várja meg, hogy a szennyvízcsövek elduguljanak. Célszerű a lefolyóba helyezhető szűrőket használni, ezzel megakadályozhatjuk, hogy idegen anyag kerüljön a csatornarendszerbe.

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyeznünk, hogy ne tegyünk a lefolyóba semmit, ami dugulást okozhat. Mindenáron kerüljük az alábbi dolgok lefolyóba, WC-be dobását:

 • Óvszer,
 • Borotvapengék,
 • Kötszerek és tapaszok,
 • Fogselyem,
 • Gyógyszerek és fecskendők,
 • Fülpiszkáló,
 • Zsírok, olajok és zsíros kozmetikumok,
 • Nedves törlőkendők,
 • Pelenkák és betétek,
 • Egészségügyi termékek,
 • Tamponok, applikátorok és csomagolóanyagok,

Ha önnél is eldugul a WC vagy más egyéb duguláselhárítási munka adódik, hívjon bennünket hogy segíthessünk, hogy újra szabadon áramolhasson a víz a csőhálózatban.