Mosogató duguláselhárítás

Duguláselhárítás, mosogató dugulás elhárítás SOS hívjon és azonnal indulunk. Csatorna tisztítás, konyhai lefolyó tisztítása, szifon tisztítás magas színvonalú precíz munka, évtizedes gyakorlat. Duguláselhárító ügyfélszolgálatunk segítségével 0-24 órában elér bennünket, bármikor hívhat éjjel, nappal.

A mosogató dugulása gyakori probléma, mivel a mosogatóba kerül a háztartási zsíros olajos dolgok nagyjából fele. Étolaj, zsírok, ételmaradékok kerülnek a lefolyóba, amelyek a hideg szennyvízcsőben gyorsan kicsapódnak, és dugulást okozhatnak.

mosogato-dugulaselharitas

A mosogató dugulás elhárítása mindig a mosogató szifon tisztításával kezdődik, hiszen sok esetben a szifon kitakarítása megoldja a problémát. A mosogató szifonra nem csak a csatornaszag lezárása miatt van szükség, hanem a lefolyóba került szennyezőanyagok egy részét is megfogja. A mosogató szifon általában egy hengeres függőleges cső, az alján egy kézzel kitekerhető szennyeződés tisztító nyílással, amelyről a védőkupak letekerhető. A szifon tisztítása után a kupakot visszatekerve újra használható lesz a szifon. A szagzárásról a belső vízzáró cső gondoskodik. A szifon a közepénél csatlakozik a szennyvíz kifolyó nyíláshoz, amelyen keresztül a mosogatóba került folyadék a szennyvízcsőben távozik. A szagzárásnál a középső cső lejjebb kerül, mint a szifonban létrejött folyadékszint. Ezáltal a folyadék lezárja a visszaáramló szagok útját.

Mitől van a csatorna szag?

Ha huzamosabb ideig nem használják a mosogatót akkor előfordulhat, hogy a szifonban lévő víz elpárolog, és kiszárad a cső. Ezért a szennyvízcsőben lévő kellemetlen szagok vissza tudnak áramlani a levegőben. Ha a kiszáradt szifonba vizet öntünk újra létrejön a szagzáró hatás.

szifon

Dugulásnál egy idő után azt vesszük észre, hogy nehezebben folyik le a víz, lefolyás közben bugyborékoló hang hallatszik és kellemetlen szag jön a csatornából vissza. A forró vizes mosogatószeres öblítés segíthet, de sokszor ez sem oldhatja meg a problémát.

A mosogatóknál a fő gond az, hogy ha beleöntjük az olajat, zsírt akkor ezek letapadnak a szennyvízcső falára. Nem pont ott, ahol beleöntöttük, mert ott még feloldhatja a forró víz, amivel mosogatunk, hanem néhány méterrel arrébb. Ahol lehűl a szennyvízcső, ott elkezdődik a zsírok olajok kicsapódása, letapadása, és létrejön egy dugó, amelyik dugulást fog okozni.

Jó az ecet szódabikarbóna?

Megpróbálkozhatunk a néhány portál által ajánlott ecetes víz szódabikarbóna kombinációval, de ez semmit nem fog érni, hiszen a szódabikarbóna és ecet összekeverésével gyakorlatilag szódavizet készítünk, a két összetevő semlegesíti egymást (ezért pezseg) és semmilyen hatása nem lesz.

A háztartási vegyszeres tisztításban elsősorban azok a szerek jöhetnek szóba amelyek két reagenst tartalmaznak, amelyeket a lefolyóba öntve forró vízzel aktivizálunk. Ezek általában valamilyen por formában vannak műanyag flakonban. A művelet nem veszélytelen, mivel szúrós szagú ammónia keletkezhet, amelyet belélegezve károsíthatja a tüdőnket, valamint intenzív robbanásszerű lökést generálhat a lefolyóban, a forró víz hozzáadásakor.

A mosogató duguláselhárítás házi módszereinél vigyáznunk kell arra, hogy nyitott ablaknál próbáljuk a dugulást elhárítani, és ne keverjük össze a különböző kémhatású vegyszereket. A lefolyótisztítók valamilyen bázis anyagból és reagensből állnak, ezért ezeknek a használata különösen veszélyes. A savas lúgos anyagok egymást kiolthatják, de fel is erősíthetik ezzel robbanásszerű elegyet hozva létre, ez a töménységtől is függ. A maró anyagok arcba fröccsenhetnek, a kezet megmarhatják, illetőleg a keletkező gázokat akaratlanul is belélegezhetjük.

A fentiek olvasása közben nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az ilyen jellegű duguláselhárítás rendkívül káros a környezetre, hiszen rengeteg mérgező vegyszert öntünk a folyóinkba így és nem is annyira hatásos, ugyanis a zsíros szennyeződések így csak arrébb fognak vándorolni, és pár méter múlva újra kicsapódnak a cső falán.

Végleges és biztos megoldás a dugulás ellen

Ha valóban szeretnénk zsír és olaj mentesíteni a szennyvíz csöveket akkor ajánlhatjuk a Woma nagy nyomású mosót, amelynek segítségével a szennyvízcsövek felületén letapadt zsírokat gyorsan és a környezetre ártalmatlan módon el tudjuk távolítani, és le tudjuk mosni.

A módszer lényege annyi, hogy hirtelen nagy nyomású bő vizes mosással lemossuk a cső faláról a rátapadt szennyeződést, ezáltal azt felhígítva kivezetjük a csatorna hálózatból, megakadályozva, hogy újra le tudjon tapadni.

A woma mosás gyors, környezetbarát mert csak tiszta vizet használ, és tartós is mert visszaállítja azt az állapotot, ami akkor volt amikor a csöveket beszerelték, és még nem volt szennyeződés a falán. Gyakorlatilag szennyvízhálózati felújítással egyenértékű a nagynyomású szennyvízcső mosás.

A mosogató dugulás sokak életét keseríti, és sokan sokféle módszert ajánlanak a megoldásra, de igazából jó módszer nem létezik, csak a nagynyomású mosó, amely segítségével a csöveket belülről át tudjuk mosni. Ez ad végleges és megnyugtató megoldást.

Hívás esetén azonnali indulással Budapest I. ker Krisztinaváros, Tabán II. ker Rózsadomb, Hűvösvölgy, III. ker Óbuda, Óbudaisziget, Békásmegyer, IV. ker Újpest, V. ker Belváros, Lipótváros, VI. ker Terézváros, VII. ker Erzsébetváros, VIII. ker Józsefváros, IX. ker Ferencváros, X. ker Kőbánya, XI. ker Kelenföld, XII. ker Hegyvidék, XIII. ker Angyalföld, XIV. ker Zugló, XV. ker Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. ker Árpádföld, Mátyásföld, XVII. ker Rákosmente, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, XVIII. ker Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. ker Kispest, XX. ker Pesterzsébet, XXI. ker Csepel, XXII. ker Budafok, Háros, csatorna mosó XXIII. ker Soroksár.

Mi nem verjük szét a fürdőszobáját! A dugulás elhárítását korszerű eszközökkel végezzük. A nagynyomású mosó kíméletesen tisztítja a lefolyó csöveket illetve a szennyvíz vezetékeket anélkül, hogy azokban kár keletkezne.

Bontani csak abban az esetben fogunk, ha a szennyvízcső sérülése miatt keletkezett a dugulás, és a sérülést javítani csak bontás után lehet.

Duguláselhárítás Pest megye területén:

Tápióság, Tápiószecső, Vasad, Vecsés, Verseg, Dunabogdány, Dunavarsány, Ecser, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgamácsa, Kisoroszi, Kőröstetétlen, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Makád, Márianosztra, Mende, Vácszentlászló, Valkó, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Maglód, Majosháza, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Visegrád, Zsámbok Acsa, Alsónémedi, Apaj, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vámosmikola Áporka, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csörög, Csővár, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Dömsöd, Rád, Remeteszőlős, Sóskút, Sülysáp, Szada, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetmonostor, Szigetújfalu, Sződ, Sződliget, Szob, Szokolya, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye.

Ha Önnél is dugulás van a szennyvíz rendszerben eldugul a wc, a mosogató, a padló összefolyó, akkor hívjon bennünket, hogy segíthessünk.