Padlóösszefolyó dugulás

Nem folyik le a víz a padlóösszefolyó nyíláson? Kifolyik a víz a padlóösszefolyón? Hívjon fel a fenti számon és kitisztítjuk a padlóösszefolyót, amely után újra szabadon le tud folyni a víz a fürdőszobában. Olcsó árak, gyors segítség 2023-ban is! Padlóösszefolyó duguláselhárítás a zuhanyzóban, szifon tisztítás, szennyvízcsú átmosása, vegyszeres tisztítás, zsírtalanítás, vizes csatorna tisztító géppel. Ha észreveszi, hogy ingatlanában a WC, a konyhai mosogató és a fürdőszobai mosdó, valamint a fürdőkád, vagy zuhanyzó gyakran nem ürülnek le szennyvízpumpa vagy vegyi lefolyótisztító használata nélkül, akkor előfordulhat, hogy eltömődött a fő szennyvízcsatorna. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a problémát – különösen akkor, ha a mosogató minden egyes öblítésekor vagy használatakor szennyvízpumpát vagy vegyi lefolyótisztítót kell használnia.

Zsírok letapadása

Minél hidegebb egy felület, annál jobban megtapad a dermedt zsíros szennyeződés. Utána ebben a zsíros rétegben már szinte bármi bele tud ragadni. A megoldás a gyakori forró vizes zsíroldó öblítés, illetve a gyakori szifon tisztítás.

Minden felszereléssel rendelkezünk, amelyre a duguláselhárító munka során szükség lehet. Woma nagynyomású mosóval ki tudjuk fertőtleníteni, takarítani a csatornahálózatot. Csatorna kamerával pedig be tudjuk határolni a dugulás helyét és okát.

Padlóösszefolyó dugulás

Mitől van csatornaszag a lakásban?

Ha visszajön a szag a csatornából ez annak a jele, hogy a bűzzárás megszűnt, és a szennyvízcsőből a levegő szabadon beáramlik az ingatlan légterébe. A bűzt a szifonokban, illetve a csőrendszerben kialakított ívekben megálló kis vízoszlop zárja le. A vízréteg megakadályozza, hogy a csőrendszerből visszaáramoljon a szag a lakásba. Ha mégis szagot érzünk az vagy a vízréteg kiszáradása lehet (mondjuk nyaralókban több hét után nyáron hamar kiszáradnak a szifonok) vagy dugulás van valahol, és bugyborékoló hanggal közlekedik a levegő a csövekben.

Régi házakban elő szokott fordulni, hogy viharos szélnél is visszajön a szag, mert nincs bűzelzárás, és például a ház ereszcsatornája bele van kötve a szennyvíz hálózatba. ilyenkor a szélnyomás átlökheti a szifonban lévő vizet és ilyenkor a bűz is visszaáramlik.

Mitől dugulhat el a fő szennyvíz csatorna?

A csatornák dugulása is általában azért szokott bekövetkezni, mert elfogy a folyadék lendülete, és valahol valami megakad. Ha derékszögű idom van a csatornában, akkor ott jelentősen veszít a lendületből a lefolyó anyag, sőt akár meg is torpanhat, átmeneti feltorlódást okozva. A másik véglet amikor hosszan nagyon kis eséssel vezetik el a csatornát, ez általában akkor szokott előfordulni, amikor messziről kell elvezetni a szennyvizet a fő gyűjtőcsatornáig, és nincs meg a megfelelő szintkülönbség. Ha megvan a megfelelő esés, és gyakran használják, akkor ez sem okoz problémát. A probléma akkor jelentkezik, ha hosszú ideig nem modul benne a víz (például nyaralókban) vagy a csatorna a talajszint közelében van, akkor be tud fagyni. Az erős gyökerek keresik a víz jelenlétét a talajban. Ha érzékelik valahonnan a nedvességet akkor abba az irányba nőnek. Ez okozza az un: gyökér benövést. A növény gyökere behatol a csatornába, mert vizet szeretne. Közben akár szét is repesztheti a cső falát, és egy idő után dugulást okoz.

Házilagos módszerek

A szennyvízvezetékek eltömődésének számos oka lehet. A duguláselhárítás saját kezűleg súlyosbíthatja a problémát, ezért mindig tanácsos profi vízvezeték-szerelővel beszélni. Egy profi vízszerelő mester megvizsgálja a rendszert, megtisztítja, és megmondja, mi okozta az eltömődést.

Sok esetben megkísérelhetjük a duguláselhárítást házilagos módszerekkel, de sajnos a legtöbb esetben minket hívnak a probléma megoldásához. Egy wc illatosító a legritkább esetben oldódik fel a szódabikarbónás ecettől, tehát a házilagos módszerek ennél nagyjából ki is merültek. A vastag drót bedugása után (mert ki kell piszkálni valamivel hátha sikerül) kiderülhet, hogy már nem lehet visszahúzni a drótot sem, tehát a mechanikus módszerek sem használhatók erre. A WC-ben két íven kell keresztül tolni a drótot, erre egy merev huzal nem alkalmas. A barkácsboltban kapható kézi csőgörény rövid és gyenge.

Lassú vízlefolyás a dugulás első jele

Ha gyanítja, hogy eltömődött a lefolyó, ellenőrizze az összes alacsonyan fekvő szerelvényt, szifont. Ezek közé tartozik a WC, a fürdőkád és a fürdőszobai mosdó, esetleg padló összefolyó. A csatorna dugulásának egyértelmű jele, ha észreveszi, hogy egyszerre több lefolyó sebessége lelassult.  Ha a legtöbb lassú, vagy egyáltalán nem folyik le, akkor probléma van. Elvileg minden lefolyónak képesnek kell lennie a teljesen kinyitott csapból kiáramló víz elnyelésére. Az építésnél úgy szokták méretezni a vizes szerelvényeket, hogy azoknak teljesen kinyitott vízcsapok mellett sem szabadna kiönteni, úgy felgyűlnie a víznek, hogy a mosdóból vagy mosogatóból kifolyjon. Ha nem tudja elnyelni a lefolyó megfelelő sebességgel a vizet akkor ez annak a jele, hogy hamarosan el fog dugulni.

Woma mosó vagy más néven nagynyomású mosó egy hajlékony cső, speciális fejekkel, amelyekben fúvókák vannak. A víznyomás ráengedése esetén ezek a fúvókák nyomják ki a torlaszt okozó tárgy körül a szennyeződést, majd segítenek abban, hogy a torlasz lendületes megindításával az akadály is megszűnik. Természetesen, ha ez az akadály nem hajlandó tovább menni, akkor valahogy ki kell szedni a csőrendszerből. Ezekre a helyzetekre is vannak eszközeink, a spirálos csőtisztító gép segítségével a szilárd torlaszokat is jó eséllyel ki tudjuk szedni a szennyvíz csőből. Ezt a berendezést hívja a népnyelv Csőgörénynek.

Miért érdemes cégünket választania?

  • Kedvező, korrekt árakon dolgozunk.
  • Gyors és pontos munkavégzés, gyorsan a helyszínre érünk.
  • Korszerű mindennel felszerelt szervizautóval rendelkezünk.
  • Woma mosó, csatornakamera, magasnyomású mosóberendezésünk is van.
  • Garanciát vállalunk.
  • Becsületes szorgalmas munkatársakkal dolgozunk, akik mindenre megtalálják a megfelelő megoldást.
  • Gyakorlottak vagyunk, több évtizedes csatornatisztítási duguláselhárítási és vízszerelő tapasztalattal.

Hívjon ha duguláselhárításra van szüksége a fenti telefonszámon!